De Schrijfcast

Anna van der Kruis, 20 april 2023

Miloe van Beek publiceerde net als ik bij Uitgeverij Orlando. Vanaf de eerste keer dat we elkaar ontmoetten en ik samen met haar, nerveus als een puber, richtingloos ronddwaalde in Club Escape tijdens ons eerste boekenbal, hadden we een klik.

In april zocht ze me op. Ze wilde met mij over schrijven praten. Over hoe ik het aanpak. Wat voor mij logisch is, wat ik lastig vind, hoe ik mijn theaterachtergrond inzet.

Hoe hard ik kan werken om iets “echt” te maken en de verbazing die ik kan voelen als mensen het vervolgens voor waar aannemen. Hoe ik omga met de afspraken en verwachtingen in theater, films en boeken – en waarom ik er soms lak aan heb.

Over de samenwerking met een redacteur. Of mijn redacteur mij ontdekt heeft, of niet. Wat het me opleverde om te gaan schrijven voor een online platform. Of ik altijd al een boek wilde uitgeven. (Spoiler: Nee.) Hoe ik omga met (een gebrek aan) recensies. Hoe het was om genomineerd te worden voor de Bronzen Uil. “Niet zomaar een prijs.” Aldus Miloe. Over fictie versus non-fictie. Emotie versus techniek. Jezelf verstoppen achter je vakmanschap. “Blijven zitten tot het er staat.” Totaal uiteenlopende leeservaringen. Dunne en dikke boeken. En zware thema’s.

Heb je geluisterd en ben je blijven zitten met een vraag, of wil je een reactie achterlaten: dat kan! Gebruik het formulier hieronder of stuur me een PM.

Reacties

Geen reacties..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*