In opdracht

Ik werk als schrijver, lezer en luisteraar. Ik houd ervan me door middel van mijn vakmanschap te verbinden, mijn kennis door te geven en te delen. Maar ook het avontuur aan te gaan, te verdiepen en pionieren.

Hier vind je testimonials van mensen die eerder met mij werkten. Voor recente opdrachten houd de thuispagina in de gaten of klik op de links hiernaast – helemaal onderaan voor smartphone gebruikers.

Wil je me een schrijfopdracht geven, proza, theater of ghostwriting, kijk dan hier.

Support van Else van Wulfften Palthe, initiatiefnemer Negatieven:

Het platform dat ik Anna van der Kruis bood, heeft zij met beide handen aangepakt, zonder twijfel. Ik vroeg haar voor tijdschrift Negatieven een tekst te schrijven.

Negatieven is een eenmalig crisisrijk tijdschrift, gevuld met werk van talentvolle hedendaagse kunstenaars uit mijn directe omgeving. Ik vroeg hen om, ‘crisis’ in de breedste zijn van het woord, als uitgangspunt te gebruiken.

Anna haar interpretatie voor Negatieven is Debakel geworden. Een kort, realistisch, mineur verhaal over twee geliefden, die op hun eigen manier met ‘schulden’ om gaan. En ook deze keer — kenmerkend voor Anna haar schrijven — ontbreekt het subtiele sprankje hoop niet.

Support van Eric Japenga, van 1996 tot 2012 zakelijk directeur Productiehuis Brabant:

Daar was ineens Anna, opgeduikeld door ons Pietjan, uit Utrecht, mét Brabantse wortels. Een jonge theaterschrijfster vol naïeve energie, en dan een die graag zo weinig mogelijk tekst gebruikt.

Van euforie tot teleurstelling, ik heb alles op haar gezicht voorbij zien komen in de paar jaar dat ze bij ons werkte.

Te vroeg hebben we haar het nest uit moeten werken, ik ben trots op haar, dat ze zelf nu haar weg weet te vinden.

Support van Marlies Cordia, hoorspelregisseur en producent:

Anna heeft het hoorspelkleinood La costa de la muerte voor de HUMAN geschreven, een single play binnen een serie van meer. Hoofdrolspeler Bram van der Vlugt was helemaal gek van het stuk, om van ons nog maar te zwijgen.

Het hoorspel is als Nederlandse inzending naar het grote Prix Europa festival gegan. Een poëtisch, „raar” verhaal over de gelijktijdigheid van gebeurtenissen, en hoe die daardoor een rol gaan spelen in een veel groter verband.

Een Echt Anna tekst, die nog altijd een speciale plek in mijn leven heeft.