Wintertuin, Graphic Matters en Rekto:Verso

Anna van der Kruis, 23 mei 2022

Er mocht weer van alles op kunstkritiekgebied! Tijdens Wat ik nog te zeggen heb… ging ik 1-op-1 in gesprek met literatuurliefhebbers (en een enkele tabakshater) op het Wintertuin Festival in Nijmegen.

Lees hieronder mijn favoriete quotes.

Het hele artikel lees je via de link hierboven.

Ik ontdekte dat je naast free-writing ook aan free-drawing kan doen tijdens de spannende pilot Dance&Draw, in samenwerking met het fantastische Graphic Matters op dansfestival Moving Futures in Breda.

Hieronder zie je drie van de acht illustraties die dat opleverde. Reacties op de voorstellingen O Boy, In Between en Hissy Fit, door Jasmijn de Nood, Marieke Luthart en Daan van Bommel.


Oh Boy, Jasmijn de Nood

In Between, Marieke Luthart

Hissy Fit/Oh Boy/In Between, Daan van Bommel

Een kort verslag kan je lezen via de link hierboven.

En tot slot maakte ik het afgelopen half jaar met een zestal uiterst dappere schrijvers in Belgiƫ voor online platform Rekto:Verso een heus Dans&Durf/Dance&Dare dossier. Klik op de link voor ieders durfwerk of bekijk mijn fotoverslag hieronder.


Dit zijn de boekenleggers die we maakten tijdens Moving Futures Festival Tilburg. Vormgeving: Remco van Dun.En dit is de groep waarmee we nieuwe woorden zochten in theater Corso in Antwerpen (hier op locatie in Tilburg, bij DansBrabant/Club Soda).

Wil je mij live aan het werk zien op het gebied van kunstkritiek? Dat kan ook. Op 5, 8, 11 en 12 juni sta ik met Dicht bij Anna op het Delft Fringe Festival.

Foto homepage, Chasse Breda, Dance&Draw: Joost van Asch.

Reacties

Geen reacties..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*