Steeds meer wij

Anna van der Kruis, 3 juni 2021

Het is boekenweek en Mensen Zeggen Dingen, de podcast, nodigde mij uit iets bij te dragen. Een voorproefje uit mijn debuutroman 821 mensen die er ook toe doen, die in februari 2022 uitkomt bij Uitgeverij Orlando.

Een agent die droomt van onder de vangrail schuiven, een rechercheur die geen paling meer eet en een choreografe die de bewegingen van haar bezoekers bevraagt en er samen met haar dansers een archief voor maakt.

Maar er is meer, ik ben in goed gezelschap. Marjolein van Heemstra schrijft over de vragen van het universum. Moze Nael over het vallen van regen en een ontmoeting in kamp Moira. Robert Schuit sleept ons mee naar een feest en een knipbeurt in de stad. Amara van der Elst is negentien jaar en sprak op 4 mei van dit jaar op de Dam, zij zorgde voor de titel van deze aflevering. Ze is steeds meer ik, zegt ze, steeds meer varianten van zichzelf.

Mensen Zeggen Dingen is groep, een karavaan van schrijvers, dichters, spoken word artiesten en muzikanten. In pre-pandemische tijden deden ze popzalen aan. Verrasten, irriteerden of ontroerden met hun woorden een jong publiek op uitverkochte avonden. Nu zijn ze online te beluisteren. Waar je maar wilt. Tijdens je hardlooprondje. In de duinen. Op de bank.

Meer lezen over Mensen Zeggen Dingen? Dat kan hier.

Reacties

Geen reacties..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*