821 mensen: op Spotify, literair podcasten en een nieuwe serie portretten

Anna van der Kruis, 20 september 2023

Het afgelopen jaar schreef ik drie Letterenfondsaanvragen. Bij de grootste, boek nummer twee, belandde ik onder de zaaglijn. Pittig, maar het hoort erbij. Twee kleinere aanvragen werden wel gehonoreerd en daar ben ik super blij mee.

Ik ga een audioboek opnemen. 821 mensen die er ook toe doen komt (nog even geduld, er wordt aan gewerkt) in zijn geheel op Spotify.

Daarnaast ben ik toegelaten tot de workshop Literair podcasten. In 2024 ga ik de grenzen opzoeken tussen kunstkritiek, literair essay en opinie. Extreem spannend, maar ook tof, want ik denk dat de losheid en de intimiteit van audio goed bij me past.

Meer leuk nieuws:
Deze week start ik met het schrijven van een nieuwe serie portretten voor de Utrechtse GGZ instelling Lister. Omdat dit project de grens opzoekt tussen kunst en zorg is er veel interesse. Toch is het ook zoeken, vooral financieel. Ik ben dan ook enorm trots dat het Utrechtse KFHein Fonds mij en Stichting Lister hierin ondersteunt.

Voor Domein begeleid ik filmjournalist Kevin Toma (oa. de Volkskrant) in het schrijven van een werk dat weer een andere grens opzoekt, namelijk die tussen filmanalyse en proza. (Ben je een uitgever en ben je nieuwsgierig, mail me dan even.) Met steun van het Lira Fonds en het Amarte Fonds.

Tot slot coach ik Eva van Pelt in het maken van haar troostgesprekken en mag het Lichtgedicht dat ik schreef in opdracht van Studio Sp├ęs nog een jaartje langer blijven.

Reacties

Geen reacties..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*