821 mensen: de eerste reacties

Anna van der Kruis, 24 maart 2022

De eerste reacties op mijn boek druppelen langzaam binnen. Lees hieronder een selectie:

Wat is het verrukkelijk. Ik zoef er doorheen met weemoed en een brok in mijn keel, met verrassing en herkenning.

Shanti-Leela.

“Momentje voor mezelf.”

Dit boek raakt me. Korte trefzekere fragmenten en langzaam gaat de samenhang op me drukken. Alweer zo’n volstrekt eigen boek van Nederlandse bodem. We boffen maar.

Het tegenovergestelde van een mens, van Lieke Marsman. Het Vogelhuisje, van Eva Meijer. Aleksandra, van Lisa Weeda. Wij zijn licht, van Gerda Blees. Charlatans, van Daphne Huisden. De hemel is altijd Paars, van Sholeh Rezazadeh. En nu 821 mensen die er ook toe doen, van Anna van der Kruis.

Deze boeken lijken in niets op elkaar. En ook niet op andere boeken. En dat is gaaf en spannend.

Franka Hummels.

“Ik heb je boek!”

Scherp, somber en krachtig. Zoals spinvis(!) zei op de achterflap: “zorgvuldig schrijven vraagt zorgvuldig lezen, niets staat er zomaar”. Ben geïnspireerd!

Kees Huisman, op Goodreads.

Matching colours – bij Lektura Heeze

Lieve Anna,

Ik heb je boek uit, in één ruk.
De vorm en jouw mooie, zorgzame manier van schrijven – ik bedoel echt zorgzaam, want zo lijk je naar de mensen over wie je schrijft te kijken, met zorgzaamheid – maakten dat ik kon dwalen in mijn eigen herinneringen aan afscheid nemen, of aan tijden dat je het gewoon niet weet. Je liet me een wereld betreden van ongemak, en van geluk. En je schonk troost door het laten doorklinken van het gegeven dat die emoties door zoveel levens lopen, door het mijne en dat van die anderen. Het is ontzettend knap hoe je in de meest simpele, soms zelfs maar eenregelige verhalen, een diepte bereikt die ik niet kan verwoorden maar die jij me deed ervaren.

Dank je wel
Sonja van der Valk.

Guerilla marketing

Wat heb je een prachtig boek geschreven. Nog nooit zoiets gelezen. Het gaat echt werken met die kleine observaties.

Gijsje Kooter van Papieren Helden.

Wil je meer lezen? Check dan dit interview met mij op de website van 113 suïcidepreventie.
Of luisteren? Dat kan ook, via de Instagram pagina van Schrijvers en piemels.

IRL kan je ook naar me komen luisteren, aanstaande vrijdagmiddag om half zes, in de grote hal van de Neude Bibliotheek in Utrecht tijdens de Talkshow Dakhaas live, geflankeerd door deze Utrechtse helden: Job Joris en Marieke en Jaya Pelupessy.

Of tijdens de boekenweek op zondagmiddag 10 April in Broese (ook Utrecht). Daar word ik geïnterviewd, samen met mede debutanten Leonieke Baerwaldt, Valentijn Hoogenkamp, Koen Caris, Willemijn Kranendonk, Emma van Hooff, Joep van Helden en Racheda Kooijman.

Reacties

Geen reacties..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*