Over Anna

Anna van der Kruis (1981) is in 2003 afgestudeerd aan de schrijfopleiding van de HKU en was van 2009 t/m 2012 als schrijver opgenomen in De Collectie van Productiehuis Brabant. Sinds 2011 organiseert zij met de Stichting De zon schijnt niet in uw TV een podium voor haar eigen werk.

Anna groeide op buiten de bebouwde kom van Heeze (NB). Haar moeder was doktersassistente, haar vader grafisch vormgever en fotograaf. In 1998 ging Anna op kamers in Utrecht. Ze was zeventien jaar en klaar voor de kunstacademie.

In 2011 trouwde Anna met countrysoulrock’nblues’abilly-dj, muziekredacteur en pr-man Dirk Verhoeven. Ambtenaar van dienst; Judge Enrie Sparks. Plaats van handeling: Paris Texas (USA). In 2016 werd, in hun woning aan de Merwedekade, hun gezin uitgebreid met een zoon.

De term ‘echtanna’ ontstond rond 2006, toen Anna samen met haar vader haar eerste website bouwde.

Naast theater schrijft Anna onder andere kort proza. Het liefst op basis van interviews. Ze zoomt graag in op hedendaagse symbolen, zoals smartphones en sashimi. Maar uiteindelijk gaan haar verhalen over universele thema’s: vriendschap, afscheid, eenzaamheid.

Of, in de woorden van goede vriend en inspirator Dirk van Pelt “Jij schrijft gewoon foto’s.”

Palmares:
2015 – Theater Tekst Talent Stipendium, Prins Bernhard Cultuurfonds.
2011 – Dioraphte Stimuleringsprijs, Festival Cement.
2009 – Delta Shorts competitie, Film by the Sea (nominatie).
2007 – NCA Theatercircuit (geslecteerd).
2006 – Prix Europa, radiodrama (nominatie).

Op andere websites:
SHORTREADS
Dicht bij Anna – Insta
VVL Theaterteskten
Linkedin

Downloaden:
CV
ANNA0319