Eigen stichting

Anna van der Kruis (1981) is in 2003 afgestudeerd aan de schrijfopleiding van de HKU en was van 2009 t/m 2012 als schrijver opgenomen in De Collectie van Productiehuis Brabant.

Met de Stichting De zon schijnt niet in uw TV organiseert zij sinds 2011 een podium voor haar eigen werk.

Kester Freriks in NRC Handelsblad over blues in boxes nr. 02/12 (2013):

“Het festivalplein in het hart van Den Bosch biedt plaats aan de kleine, nieuwe voorstellingen van Boulevard, vergelijkbaar met de containervoorstellingen tijdens Over het IJ-festival of Atelier Oerol op Terschelling. Anna van der Kruis is een talent om in de gaten te houden. Haar schrijfstijl is licht en filosofisch.”

“De blues, dat zijn niet de blues van het diepe zuiden alleen. Ook de gemiddelde sterveling, zwart of blank, kent zijn blues. Toneelschrijfster Anna van der Kruis schrijft aan een reeks die zij blues in boxes noemt, korte, intieme variaties op eenzaamheid.”

Hanny Alkema in Trouw over Toen we nog deden alsof de snelweg een rivier was (2010):

“Een fatsoenlijk leven leiden is moeilijk haalbaar in een omgeving van drank, ondermaats werk en losse handjes. Schrijfster Anna van der Kruis en actrice Eva Schram hebben de triestigheid zo sober vertaald, dat het zowaar een licht bemoedigend mededogen oproept.”

Klik hier voor meer over de stichting.